Kirjoitukset

29.1.2024

Aika kiitoksen

22.1.2024

Finlands tvåspråkighet är en styrka och en bro till Norden

21.1.2024

Ylipäällikkyys on presidentin tehtävä

19.1.2024

Olli Rehnin kampanja on 19.1. lähettänyt vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen

Ennakkoilmoitus perustuu tämänhetkiseen arvioon kampanjan kuluista ja ajantasaiseen arvioon tuloista. Kampanjan varojen keruu jatkuu nousujohteisena. Kampanjan koko on tässä vaiheessa noin 800 000 euroa.

18.1.2024

Suomi tarvitsee uutta kolmikantaa, reilua sukupolvisopimusta

17.1.2024

Kuuden kohdan Ukraina-strategia Euroopalle

15.1.2024

Suomen ydinasepolitiikkaa tehtävä vakaasti ja huolellisesti harkiten

15.1.2024

Suomen presidentiltä vaaditaan vakautta, vastuunkantoa ja hyvää harkintakykyä.

Presidentin päätyö on ulkopolitiikka. Sitä on johdettava viisaasti ja vakaalla kädellä niin, että rauha säilyy rajoillamme, jotta voimme rakentaa omaa elämäämme ja hyvää yhteiskuntaamme rauhassa ja turvallisesti.

11.1.2024

Sananvapaudesta ja Yleisradion rahoituksesta

5.1.2024

Ennätyspakkaset korostavat metsien merkitystä, metsäpolitiikka pidettävä omissa käsissämme

Kirjoitettu kampanjamatkalla Kainuussa ja Pohjois-Savossa 5.1.2024

4.1.2024

Työmarkkinoiden yhteentörmäys on vältettävä ja vältettävissä – sekä hallituksen että palkansaajaliikkeen olisi nyt syytä pakittaa

3.1.2024

Kansalaisverkoston vetäjä Anu Vehviläisen blogi: ”Ehdokkaan aiempi toiminta on hänen cv:nsä”

Presidentin on oltava syvästi perehtynyt ulkopolitiikkaan. Tämän rinnalla muu laaja-alainen ymmärrys taloudesta, yhteiskunnasta, kulttuurista ja koko Suomen mahdollisuuksista ovat tärkeitä. Asioiden lisäksi henkilökohtaiset ominaisuudet, kuten harkinta- ja paineensietokyky, ovat olennaisen tärkeitä presidentille.

29.12.2023

Suomen talouden luisu uhkaa puolustuskykyämme – voimat on koottava

Vetoan puolueisiin sekä pääministeriin: Tehkää hallitus-oppositio-rajat ja vaalikaudet ylittävää yhteistyötä Suomen talouden kuntoon laittamiseksi. Mallia voi ottaa Ruotsista.

21.12.2023

Europe needs a realistic and sturdy long-term strategy to support Ukraine

19.12.2023

Suomen talouden luisu on pysäytettävä ilman viiveitä

Valtiovarainministeriön ja Suomen Pankin talousennusteet lähivuosille ovat odotetun surkeita. Kannustan tasavallan hallitusta tunnustamaan tosiasiat ja ryhtymään toimiin niiden vaatimalla tavalla.

14.12.2023

Ukraina ei ole vielä voittanut

On väärin ja vaarallista luoda mielikuvaa, että nykytila olisi Ukrainalle jonkinlainen ”voitto”. Venäjä miehittää yhä lähes 20 prosenttia Ukrainan maa-alasta.

13.12.2023

Jutun teko ei saa romuttaa toimittajan taloutta

Suomesta ei saa tulla maata, jossa toimittaja voi joutua velkavankeuteen tutkivan journalismin harjoittamisesta.

9.12.2023

Rehn, Itani & Pakarinen: Liikunta, urheilu ja kansalaistoiminta osana Suomen menestyvää tulevaisuutta

Mitä nuorempana ihminen tuntee pääsevänsä hyväksytyksi osaksi yhteisöä, jossa sosioekonomisilta tai kulttuurisilta taustoiltaan erilaiset ihmiset pyrkivät saavuttamaan sekä käytännössä että tunnetasolla yhteisiä tavoitteita, sitä varmemmin syntyy ymmärrystä ja luottamusta kanssaihmisiin, uskoa omaan tulevaisuuteen.

6.12.2023

Presidenttiehdokas Olli Rehnin tervehdys itsenäisyyspäivänä

Viestini teille on: me pärjäämme kyllä, kunhan pidämme yhtä.

23.11.2023

Olli Rehn rajavierailulla: Suomen varauduttava pitkäkestoisiin vaikeuksiin itärajalla

Vierailin juuri Imatran rajavartiostossa ja raja-aidalla ja sain tilannekatsauksen rajaturvallisuudesta. Rajavartiosto tekee ammattitaitoista ja arvokasta työtä, johon suomalaiset voivat täysin luottaa.

22.11.2023

Olli Rehn blogissaan: Suomea on rakennettava joukkuepelillä – kahtiajaon ei saa antaa kärjistyä

Maamme sisäisen turvallisuuden suurin uhka on yhteiskunnallisen kahtiajaon kärjistyminen, josta on valitettavan monia merkkejä. Tässä tilanteessa meidän pitää huolella varjella yhteiskunnan eheyttä ja keskinäistä luottamusta. Suomea on aina rakennettu joukkuepelillä, ja siinä joukkueessa kaikki ovat mukana.

14.11.2023

Olli Rehn: Kaikin voimin reilua ja ehyttä Suomea rakentaen

Valtiosäännön mukaan presidentti vastaa ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtamisesta. Mutta häntä velvoittaa yhtä lailla myös tuon juhlallisen vakuutuksen loppuosa, lupaus edistää kaikin voimin Suomen kansan menestystä. Minä luen tuon lupauksen – itse asiassa velvoitteen – niin, että se koskee koko kansaa, kaikkia suomalaisia. Kaikkien pitää päästä osalliseksi hyvän elämän edellytyksistä.

9.11.2023

Rehn Itä-Suomi-Foorumissa: Kansallinen tilanne Itä-Suomen osalta visioton, tarvitaan kansallisia energiaratkaisuja sekä EU-tason ohjelma rajamaakuntien tueksi

Yksi tärkeimmistä Suomen EU-vaikuttamisen tavoitteista pitäisi nyt olla ajaa uutta ohjelmaa EU:n Venäjän vastaisille laajoille raja-alueille, jotka kärsivät Venäjän sodan vaikutuksista.

6.11.2023

Olli Rehn Energiapäivillä: Naton on vahvistettava kykyään suojata ja valvoa merenalaista infrastruktuuria

Venäjällä on kyvykkyyttä tutkia, kartoittaa ja vahingoittaa vedenalaista infrastruktuuria. Suomen ja toivottavasti pian toteutuva Ruotsin Nato-jäsenyys tarkoittaa, että valtaosa Itämerestä on jatkossa Naton aluetta. Meidän on yhdessä hyödynnettävä tätä muutosta täysimääräisesti merialueen valvonnan vahvistamiseen.

26.10.2023

Olli Rehn: EU:ssa valmisteltava polku Iso-Britannian paluulle Unioniin

Rehn otti puheessaan kantaa Iso-Britannian paluuseen EU:n jäseneksi sekä Israelin ja Ukrainan tapahtumiin

25.10.2023

Olli Rehn julkisti kampanjailmeensä ja sloganinsa

"Vakaa kuin kallio"

17.10.2023

Uusia julkitukijoita Rehnin puolesta

Valitsijayhdistyksen ja keskustan presidenttiehdokas Olli Rehnin puolesta on julkistettu uusia nimiä. Nimien joukossa on tuttuja nimiä eri elämänpiireistä ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen alueilta eri puolelta Suomea. 

23.9.2023

Olli Rehn Keskustan puoluekokouksessa: Huomisen Suomi on sellainen, minkä me siitä teemme

Suomen seuraava tasavallan presidentti aloittaa aikana, jolloin myrskypilvet tummentuvat maailmanpolitiikan taivaalla. Presidentin on kannettava vastuuta Suomen kokonaisturvallisuudesta.

15.9.2023

Rehn keräsi 20 000 kannattajakorttia ja avasi kampanjansa

Yli 20 000 suomalaista on allekirjoittanut kannattajakortin asettaakseen Suomen Pankin pääjohtajan, tohtori Olli Rehnin presidenttiehdokkaaksi valitsijayhdistyksen kautta. Valitsijayhdistyksen perustaminen presidentinvaaleissa edellyttää vähintään 20 000 äänioikeutetun henkilön allekirjoittamaa kannattajakorttia. Rehnin kampanja polkaistaan perjantaina käyntiin avoimella yleisötilaisuudella Sofia Helsingissä.

15.9.2023

Olli Rehnin puhe kampanja-avauksessa 15.9.2023

Voisiko Suomen idea olla siis ei pelkästään selviytyä, vaan menestyä?    Minun vastaukseni on kyllä. Se on kyllä, koska minä luotan suomalaisiin.  Lähdetään siis tekemään yhdessä positiivinen, yhteistä Suomeamme vahvistava kampanja! Kutsun teidät kaikki, ja kaikki suomalaiset, mukaan tähän kampanjaan – Suomen parhaaksi, tasavallan parhaaksi!

14.7.2023

Maaseudun elinvoima on Suomen kriisinkestävyyden ytimessä

Liitoksistaan natisevassa kansainvälisessä järjestelmässä tarvitaan kriisinkestävyyttä, jonka rakentamisessa elinvoimaisella suomalaisella maaseudulla on ohittamaton rooli. Kokonaisturvallisuus ja huoltovarmuus korostuvat aivan uudella tavalla. Meidän on vahvistettava Suomea hyvien päivien rakentamiseksi ja huonoihin varautumiseksi, jotta yhteiskuntamme toimii kaikissa oloissa. Jotta ihmisillä on leipää, vettä, turvaa.

8.7.2023

Valtiojohtamista yhteistyöllä

Tasavallan henkeen kuuluu valtion johtaminen yhteistyössä. Tasavallan presidentin ja valtioneuvoston yhteistyötä ei pitäisi nähdä riippakivenä, vaan voimavarana. Valtiojohtaminen on täysin mahdollista järjestää niin, että kaikki toimivat parhaan kykynsä ja asemansa mukaisesti Suomen parhaaksi, ilman turhia reviirikiistoja.

21.6.2023

Olen valmis asettumaan ehdolle Suomen tasavallan presidentiksi

Olen valmis asettumaan ehdolle Suomen tasavallan presidentiksi. Presidentin on oltava kaikkien suomalaisten presidentti.  Haluan rakentaa kampanjani avoimelta pohjalta siten, että se kannustaa ja kokoaa suomalaisia laajasti yhteen. Siksi tavoittelen ehdokkuutta valitsijayhdistyksen kautta, ja haluan jo kampanjani alkuvaiheessa pyytää kaikkia suomalaisia mukaan tukemaan ehdokkuuttani.